Jeg (Klaus Wenzel Jørgensen) er uddannet elektronikingeniør og har arbejdet med IT siden jeg blev færdiguddannet i 1997. I starten af min karriere arbejdede jeg i cirka 15 år som konsulent hos mange forskellige kunder, og siden 2010 har jeg arbejdet som IT-chef i to forskellige virksomheder, begge med fokus på digitale produkter.
Som person er jeg struktureret og analytisk anlagt og nyder at bruge disse kompetencer i arbejdet med projekter, processer, IT-systemer og IT-sikkerhed.
I virksomheden gee.dk hjælper jeg mindre virksomheder i alle brancher med de udfordringer, de står over for inden for mine forskellige arbejdsområder.
Hos gee.dk forsøger vi at finde den balance, som kunden søger, mellem agilitet, compliance og effektivitet. De udfordringer, der er for den enkelte virksomhed, afhænger meget af størrelse og branche. Derfor er der ofte behov for at tilpasse løsninger og tilgang til den enkelte opgave og kunde.
Hvorfor en agil tilgang? Fordi agilitet gør det nemmere at ændre projekter, når der sker ændringer undervejs. Eksempler kan være at blive bedre til at skabe konkrete succeskriterier eller at arbejde på en måde, der skaber større fokus. Der er mange gode discipliner i de klassiske agile tilgange.
Agilitet bør tænkes ind, hvor det er muligt, helt fra porteføljestyring til konkrete arbejdsmetoder, for at opnå den optimale effekt. Projektmæssigt findes der forskellige arbejdsmetoder, som gør det nemmere at skifte retning på et projekt, når man i processen bliver klogere. Eksempler på dette kunne være arbejdsmetoder som Scrum og Kanban.
Keywords: Sprint, Konkrete mål, Scrum, Kanban, Portfolio styring.
Der ligger mange elementer under compliance, der både
vedrører virksomhedens it-setup, men lige
så vigtigt er det at de forskellige processer er på plads.
Processerne skal selvfølgelig tilpasses den enkelte
funktion/virksomhed, sådan at det står mål
med ambitionerne og størrelsen på funktionen.
Keywords: IT-sikkerhed, Kontroller, Lovkrav - herunder GDPR og
Tilgængelighedsdirektiv.
Effektivitet er mange ting, her er et par eksempler:
- at benytte så simple systemer som muligt
- at have så få funktioner, der kan det samme
- at optimere sine udgifter til både hardware og licenser.
Men måske vigtigere end de systemmæssige optimeringer er det, at arbejdet/samarbejdet i virksomheden fungerer på en nem og smidig måde.
Keywords: Arbejdsprocesser, Konsolidering, Oprydning, Minimering, Simplificering.